Jelen vannak:

Oldalainkat 10 vendég böngésziRólunk PDF Nyomtatás E-mail
A Magyar Elektrográfiai Társaság (MET) 2001. augusztus 17-én, Budapesten, a Bartók 32 Galériában alakult. Célja, hogy tömörítse és képviselje azokat a képzőművészeket, művészettörténészeket, művészeti írókat, akik az elektrográfia művelői, valamint, hogy mind szélesebb körben mutassa be és népszerűsítse ezt a viszonylag új képzőművészeti műfajt, ügyelve ugyanakkor a magas színvonal megőrzésére. A MET képzőművész-tagjai tapasztalt alkotók, akik a 90-es évek eleje óta készítenek elektrográfiát. Ki-ki a maga útját járva szerzett nevet magának, a többség épp e műfaj révén. Az elektrográfus alkotók új képi világ kidolgozásán dolgoznak.

Elektrográfiának (elektrografikának) azokat a képzőművészeti alkotásokat nevezik, melyek elektronikus médium – elsősorban fénymásológép, computer vagy telefax – alkalmazásával készültek, olymódon, hogy a képalkotás az eszköz egyedi sajátosságain, más technikai lehetőséghez nem hasonlító jellemzőin alapszik, vagyis a technika szerepe túllép a közvetítő-reprodukciós vagy sokszorosító funkción.

A társaság alkotói munkáit csoportos kiállításokon mutatja be, ugyanakkor lehetőséget teremt más hazai és külföldi elektrográfusok bemutatkozására is. Alkotótelepek és szimpozionok szervezésével is segíti a műfaj kibontakozását és elméleti feldolgozását.