Jelen vannak:

Oldalainkat 18 vendég böngésziR_ecollage mail art 2012 PDF Nyomtatás E-mail

 

IV. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále

Hernádkak, 14. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztivál, 2012 augusztus

Debrecen, Debreceni Egyetem, 2012 október

 

A Spanyolnátha művészeti folyóirat 2012-ben

R_ecollage címmel rendezi

a IV. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálét.

 

Társrendezők:

Nemzetközi Mail Art Művésztelep, Hernádkak

Magyar Elektrográfiai Társaság

Debreceni Egyetem Világgazdaság és Nemzetközi Kapcsolatok Tanszéke

 

Ezúton felkérjük a kiállításon való részvételre.

 

Száz éve született a kollázs műfaja: az első kollázs Picasso Csendélet nádszékkel c. műve 1912-ből. A R_ecollage címmel megrendezett 4. nemzetközi mail art biennále egyrészt megemlékezés és tisztelgés a képzőművészet megújítói előtt, másrészt lehetőségbiztosítás a műfajjal kísérletezők számára a kifejezésmód további gazdagítására. A kollázs francia eredetű szó, jelentése: ragasztás.

A ragasztott technikával készülő kép hordozója lehet többek között papír, vászon, selyem, fa, farostlemez, műanyag, fém; a ragasztott anyagok lehetnek pl. újságkivágások, hulladékanyagok, üveg, textil, madzag, kötél, drót, fotó stb.

 

A tárlaton kizárólag postán küldött, erre az alkalomra készült alkotások vehetnek részt. Alakjától, méretétől, anyagától függetlenül kiállítunk minden levelezőlapként, levélként vagy postacsomagként feladott, a R_ecollage témaköréhez kötődő alkotást, továbbá a borítékba/csomagolásba tett, bármilyen technikával készült, a tematikához lehetőleg kötődő művet, ha az a kiállítás tárgykörén túl utal a mail artra is. Darabszám nem korlátozott.

 

Mail artnak tekintjük a postán, fedetlenül feladott két- vagy háromdimenziós műalkotásokat, és a borítékokba (ill. bármilyen csomagolásba) tett, a témához kapcsolódó műveket, legyenek azok akár rajzok, grafikák, elektrográfiák, fotók, festmények, művészbélyegek, pecsétnyomatok, művészkönyvek, objektek, egyéb műtárgyak. Szeretnénk, ha a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (látványos bélyegek, elsőbbségi, ajánlott, e-értesítés) venne igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik.

 

A kiállításról összeállítást a Spanyolnátha művészeti folyóirat (www.spanyolnatha.hu) közöl.

A beérkezett művek a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek.

A Biennálén idén is kiosztják a Spanyolnátha Mail Art Nívódíjakat.

A díjazottak a Spanyolnátha művészeti folyóiratban önálló kiállítást rendezhetnek.

A díjzsűri kiadja a hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelep díját is, mely szállással, ellátással, eszköz- és anyaghasználattal támogat alkotóművészeket.

 

 

A küldeményeket a következő címre várjuk:

Spanyolnátha, 3504 Miskolc, postafiók: 77.

 

A művek beérkezési határideje: 2012. július 15.